Az én otthonom

Ha lakást keresel, ezeket mindenképpen nézd meg a környéken!

2016. február 25. - BPplusz

Egy lakás vagy ház megvétele - ha van rá keret - nem túlságosan nehéz feladat, ám egy otthon megtalálása már annál inkább. Újonnan indult blogunkban most hasznos tanácsokat szeretnénk osztani azoknak, akik nem pusztán egy lakóhelyet, hanem a jövendőbeli otthonukra szeretnének rábukkanni. Jelen cikkünkben a környék kiválasztásával kapcsolatban igyekszünk olyan támpontokat adni, amelyek sokat segíthetnek az új otthon kiélvezésében:

138479_454727.jpg

1. Mi van a közelben?

Még azelőtt, hogy személyesen is ellátogatnánk a kiszemelt lakáshoz, érdemes előtte körbenézni az interneten (ebben a Google Maps is segítséget nyújthat), hogy a legfontosabb közintézményeket merre találjuk. Így hamar kiderülhet, hogy a hőn áhított ingatlan közelében sem kórház, posta, de akár még nagyobb üzletközpont sem található, azaz érdemes lehet tovább nézelődni, egy megközelíthetőség szempontjából optimálisabb épület felé. Persze, ha a cél a világtól való eltávolodás, akkor lehet, hogy épp ez a megfelelő! 

newhouse.jpg

2. Zöldterület

Függetlenül attól, hogy mennyit szeretnénk gyalog közlekedni a környéken, nem árt tudni, hogy az épület közelében található-e egy park, vagy valamilyen zöldövezet, ahova érdemes esetleg lesétálni. Emellett legyünk abból a szempontból is körültekintőek, hogy a port és a zajt is csillapítani tudják a fás részek, így ha nem messze a kiszemelt épülettől egy forgalmas útszakasz is található, feltétlenül keresgéljünk a környező utcánkban! 

shopping-bags-retail-ss-1920.jpg

3. Vásárlási lehetőségek

Bár vasárnap már mindenképpen zárva vannak a nagyobb boltok, a hét többi részén jól jöhet, ha van a közelben egy olyan áruház, ahol gyorsan megvásárolhatjuk a nekünk szükséges dolgokat. Amellett, hogy az ingatlanosnál/tulajdonosnál kérdezzünk rá a környező boltokra, a többi ponthoz hasonlóan itt is igénybe vehetjük a Google segítségét és egy gyors kereséssel megbizonyosodhatunk arról, hogy mit  és hol vehetünk meg a környéken. 

6818169-road-wallpaper.jpg

4. Közlekedés

Kétségtelen tény, hogy a közlekedés nem minden esetben tartozik a legfontosabb kérdéskörök közé egy új otthon vásárlása során. Ennek ellenére mindenképpen érdemes rá időt szánni, hiszen nem mindegy, hogy hány órát töltünk úton a munkahely felé, és a hazajövet során. Ha van autónk, akkor ajánlott a Google Maps vagy a Waze programmal megbecsültetni a munkahelyről az úticélig tartó időt, amennyiben pedig tömegközlekedéssel járunk, akkor BKK oldalán található menetrend böngészése javallott. 

main.jpg

5. Jövőbeni lehetőségek

Akármilyen időtávra is tervezünk a kiszemelt ingatlannal, fontos, hogy felmérjük, a jövőben miként változhat az épület ára. Épp ezért érdemes a helyi önkormányzatnál érdeklődni a jövőbeni fejlesztési tervekről. Ilyenkor örülhetünk, ha kiderül, hogy hamarosan több, fontos beruházást is terveznek a környéken, és menekülhetünk, ha biztossá válik, hogy rövid időn belül egy plázát húznának fel a szembe lévő, még üres telken. 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Amennyiben az írás elnyerte tetszésed, kérünk, lájkolj minket Facebookon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr988415708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása